Inventaris-/goederenverzekering voor webshops

Inventaris-/goederenverzekering webshops

Een inventaris en goederenverzekering is heel belangrijk wanneer je een webshop hebt. Waar een winkel zelf kan bepalen hoeveel goederen ze nodig heeft en dit geen grote hoeveelheden hoeven te zijn, is dit bij een webshop vaak anders. Je hebt meer voorraad nodig zodat je jouw klant goed van dienst kunt zijn en altijd op tijd kunt leveren. Maar als je zelf ook nog eens producent bent van de goederen die je aanbiedt is een grote voorraad door in grote hoeveelheden bestellen zeer reëel. Dit alles zorgt ervoor dat je een groter financieel risico loopt wanneer er toch iets misgaat binnen het bedrijf. Denk hierbij aan een brand of lekkage. 

Wat is inventaris en wat zijn goederen?

Er is nog wel eens verwarring welke artikelen er onder de inventaris en goederen vallen binnen de verzekering. Wij geven hier graag wat duidelijkheid in. Tot de inventaris behoren de roerende zaken die je nodig hebt om mee te kunnen werken.

Denk hierbij aan:

  • Kantoormeubelen
  • Computers
  • Gereedschap
  • Machines

Goederen zijn de handelsvoorraad van jouw webshop. Dit kan gaan om:

  • Grondstoffen die nodig zijn om een product te maken
  • Een halffabricaat
  • Het eindproduct
  • De voorraad die je hebt staan

Daarom is een inventaris- en goederenverzekering vooral voor jou als webshopeigenaar zo belangrijk. Je hebt vaak veel geld geïnvesteerd in de goederen en inventaris en loopt daarbij ook een groter risico.

Wij raden aan u altijd verder te laten adviseren. Vind een adviseur bij u in de buurt.

Hoogte van het verzekerde bedrag

Omdat je als webshopeigenaar snel weer aan de slag wilt na een brand of lekkage, is het afsluiten van een inventaris- en goederenverzekering voor webshops belangrijk. Je krijgt de kosten voor de vervanging van de goederen en inventaris uitgekeerd tot de hoogte van het verzekerde bedrag. Belangrijk hierbij te vertellen is natuurlijk wel dat de schade niet opzettelijk toegebracht mag zijn. De voorwaarden hiervan zijn per verzekeraar verschillend. De verzekeraar zal het bedrag zo snel mogelijk uitkeren zodat je weer aan de slag kunt met de werkzaamheden.

Andere belangrijke verzekering voor webshops:

Als webshopeigenaar wil je alles goed verzekerd hebben. Lees hier meer over de andere e-commerce verzekeringen van Zuiderhuis:

Speciaal voor webshops

Omdat je als webshopeigenaar meer inventaris en goederen hebt, moet je ervoor zorgen dat je goed verzekerd bent. Een standaard inventaris- en goederenverzekering is dan vaak niet voldoende. Daarom bieden wij je extra zekerheid met een inventaris- en goederenverzekering speciaal voor webshops. Wil je meer weten over deze verzekering en hoe je deze kunt afsluiten? Maak een afspraak met ons E-commerce Team via ecommerce@zuiderhuis.nl of 0495 – 456 666. Je kunt ook het contactformulier invullen.

Veelgestelde vragen Inventaris-/goederenverzekering webshops

Valt ook de schade aan mijn bedrijfspand of inventaris onder de bedrijfsschade verzekering?

Nee, de bedrijfsschade verzekering dekt de bijkomende financiële schade die u lijdt als gevolg van schade aan uw bedrijf. Denk hierbij aan omzetverlies, vaste lasten ...

Valt mijn bedrijfspand ook onder de inventaris- en goederenverzekering?

Nee, uw bedrijfspand valt onder een gebouwverzekering. Alle goederen en inventaris die u gebruikt om uw werk te kunnen doen of producten te kunnen produceren ...

Ik handel in seizoensgebonden producten, hoe gaat dat met de dekking van de verzekering?

Dit betekent dat er bepaalde momenten in het jaar zijn dat u meer voorraad heeft. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u daar ...

Vergoedt een inventaris- en goederenverzekering mijn hele inventaris?

De inventaris- en goederenverzekering vergoed de kosten van vervanging van uw inventaris en goederen tot de hoogte van het verzekerde bedrag. Het is daarom zeer ...