Zakelijke rechtsbijstand

Zakelijke rechtsbijstandsverzekering

Rechtsbijstand, u kent de term vast vanuit uw privéverzekeringen. Ook als ondernemer krijgt u mogelijk te maken met situaties waarbij u aanspraak wil maken op juridische hulp. Bij zakelijke conflicten is het voor u als ondernemer niet mogelijk om de kosten voor juridische hulp op uw privé afgesloten rechtsbijstandverzekering te verhalen. Hiervoor dient u een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Een adviseur van Centraal Verzekerings Bedrijf helpt u graag de juiste zakelijke rechtsbijstandverzekering vinden.

Rechtsbijstand voor ondernemers

U heeft keihard gewerkt aan een mooie opdracht en uw opdrachtgever weigert te betalen. Dat is voor u als ondernemer een behoorlijk vervelende situatie. U wilt niet gelijk een juridische procedure starten, maar als de situatie aanhoudt en uw conflict verergerd bent u hier door bedrijfseconomische redenen mogelijk wel toe genoopt. Dan is het fijn om aanspraak te kunnen doen op juridische ondersteuning. Zeker omdat de kosten van een juridisch traject best hoog kunnen oplopen. Uw zakelijke rechtsbijstandverzekering dekt veelal de kosten die u hiervoor maken moet.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Uw reguliere rechtsbijstandverzekering geldt alleen voor u als privépersoon. U kunt hier vanuit uw onderneming geen aanspraak op maken. Heeft u een probleem met een klant of werknemer, dan kunt u gebruik maken van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering. Vaak is een zakelijke rechtsbijstandverzekering onderdeel van een pakket bedrijfsverzekeringen, maar deze is uiteraard ook zelfstandig af te sluiten.

Wat wordt er gedekt onder een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering kunt u aanspreken bij zakelijke conflicten met afnemers of leveranciers, juridische vraagstukken of geschillen met de overheid. De laatste jaren worden verzekeringen steeds meer als basispakket met mogelijke uitbreidingen aangeboden. Het is dus niet meer vanzelfsprekend dat alle vormen van juridisch advies standaard in uw zakelijke rechtsbijstandverzekering zijn opgenomen. Daarnaast kunnen de voorwaarden van zakelijke rechtsbijstandverzekeringen per verzekeraar afwijken. Dit betekent dat goed advies over de juiste verzekering voor uw situatie verstandig is. Een adviseur van Centraal Verzekerings Bedrijf adviseert u graag verder. Ook op het moment dat u gebruik moet maken van uw rechtsbijstandverzekering, staat uw adviseur voor u klaar.

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten

Wilt u een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten? Neem dan vandaag nog contact op met een adviseur van Centraal Verzekerings Bedrijf. Uw zakelijk adviseur helpt u de juiste verzekering vinden en adviseert u over mogelijke aanvullende verzekeringen. Dit scheelt u als ondernemer tijd en mogelijk ook een hoop onnodige kosten.