Erfrente

Het is een prettige gedacht dat u uw nabestaanden na uw overlijden goed verzorgd achterlaat. Zeker als dit vroegtijdig gebeurt. De erfrenteverzekering zorgt voor een aanvulling op het inkomen van uw nabestaande(n), op het moment dat u vroegtijdig komt te overlijden. Wanneer u verantwoordelijk bent voor een groot deel van het gezinsinkomen kunnen uw partner en kinderen mogelijk moeilijker rondkomen zonder uw salaris. Dan is een erfrente verzekering zeker de moeite waard om gebruik van te maken.

Wat is een erfrente verzekering precies?

De erfrente verzekering vormt een goede aanvulling op het inkomen van uw nabestaande(n), tot aan uw AOW-leeftijd. De uitkering van een erfrenteverzekering loopt gewoonlijk tot het moment dat u van uw AOW gebruik had kunnen maken ware u niet overleden. Dit geeft uw gezin extra financiële zekerheid in een moeilijke tijd. De erfrente verzekering voorziet in een maandelijkse of periodieke uitkering. Uniek voor de erfrenteverzekering is dat u deze zelf kunt samenstellen op basis van uw eigen wensen. U kiest voor het uit te keren bedrag en de looptijd (waarbij uw AOW-leeftijd vaak de norm is). Deze componenten bepalen samen de maandelijkse premie die u betaalt tijdens de looptijd van uw verzekering.

Overlap met andere verzekeringen

Er bestaan meerdere voorzieningen die u voor uw nabestaanden kunt treffen in geval van uw overlijden. Naast de erfrente verzekering kunt u ook kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering, een ANW-hiaatverzekering en een uitvaartverzekering. In geval van de eerste twee zijn er mogelijk overlappende delen met een erfrenteverzekering. Laat u goed adviseren door een financieel adviseur over de mogelijkheden om uw nabestaanden goed achter te laten.

Belangrijk om te weten;

De maandelijkse uitkering uit een erfrente verzekering wordt bruto uitgekeerd. Uw nabestaanden dienen het ontvangen bedrag op te tellen bij hun overige inkomsten en dit bedrag draagt bij aan hun belastbare inkomen. Het is daarom van belang rekening te houden met een voldoende hoog bedrag zodat ook na aftrek van de verschuldigde inkomstenbelasting hier van geleefd kan worden. Bijvoorbeeld voor huur of mogelijke studie van de kinderen.

Werkt u zelfstandig?

Als ZZP’er bent u zelf verantwoordelijk voor de opbouw van uw pensioen. Uw partner of nabestaanden kunnen dus sowieso geen gebruik maken van een pensioenuitkering vanuit een werkgever. U kunt in dat geval gebruik maken van een erfrenteverzekering. Op die manier zorgt u toch voor een stukje financiële zekerheid voor uw nabestaanden na uw overlijden.

Een erfrente verzekering afsluiten

Alle verschillende vormen om uw nabestaanden goed achterlaten duizelen u misschien een beetje en u heeft mogelijk behoefte aan gedegen financieel advies speciaal voor uw situatie. Een financieel adviseur van Centraal Verzekerings Bedrijf gaat graag met u het gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Neem vandaag nog contact op met een adviseur van Centraal Verzekerings Bedrijf bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen Erfrente

Wat is een erfrente?

Een erfrente is gericht op uw kinderen om te zorgen dat uw kinderen bij uw overlijden goed verzorgd achterblijven. Er wordt dan periodiek een bedrag uitbetaald ...

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en erfrente?

Een overlijdensrisicoverzekering is bij een onverwacht overlijden heel belangrijk voor het opvangen van tijdelijke kosten. De nabestaanden ontvangen dan een eenmalige uitkering. Een erfrente verzekering ...